Prezentare locala

Despre noi

Comuna Valea Seaca se afla situata in partea de est a Romaniei, in vestul Podisului Moldovenesc. Este asezata in NV-ul judetului Iasi, la 90 km de municipiul Iasi si circa 10 km de municipiul Pascani.

   Pe teritoriul comunei se afla trei sate:

  • Valea Seaca;
  • Contesti;
  • Topile.


   Comuna se intinde pe 3580 de ha avand o populatie de 6850 locuitori. Numarul gospodariilor este de 2620, al locuintelor de 2358.

   Valea Seaca apare in documentele de la jumatatea secolului al XV - lea. Cele mai vechi documente de atestare dateaza din 20 iulie 1453 si 2 iulie 1455, de pe vremea domniei lui Alexandru Voevod si respectiv Petru Voevod, precum si din timpul domniei lui Stefan cel Mare.

   Pe raza comunei isi desfasoara activitatea 3 scoli, la acestea invatand aproximativ 900 de elevi; 3 biserici ortodoxe ; un muzeu satesc; 2 dispensare umane.

   Din punct de vedere administrativ comuna are o conducere formata din: Gheorghe BĂICEANU - primar, Neculai MIRON - viceprimar, Nistor Valeriu - secretar si Doroftei Cocuta - contabil.

   Activitati specifice zonei: creşterea animalelor, agricultură, morărit şi panificaţie, exploatarea şi prelucrarea lemnului.

   Ca punct de agrement, comuna Valea Seacă are pe administrativ Tabăra de vară Căprioara, situată în Pădurea Valea Seacă (Dusan). Pădurea este proprietatea privată a cetăţenilor din comuna Valea Seacă, având o suprafaţă de 740 ha unde îşi desfăşoară activitatea două societăţi ale deţinătorilor de pădure: Asociaţia "Dusana" şi Asociaţia "Stejarul". În zona pădurii "Dusan" sunt şi se vor mai construi locuinţe pentru agroturism. Schitul "Sf. Gheorghe" Valea Seacă (în construcţie) .

   Facilitati investitorilor: drumuri asfaltate DJ 208, drumuri comunale pietruite pe care se poate circula pe orice anotimp, teren intravilan proprietatea Consiliului Local Valea Seacă paralel du DJ 208 în vederea concesionării pentru cei care doresc să investească, forţă de muncă,iluminat, apă, telefonie fixă şi mobilă, internet, televiziune prin cablu.

   Proiecte de investitii: construcţia a 4,5 km drum cu îmbrăcăminte bituminoasă uşoară, construcţia a 7 km drum cu pietruire prin programul FRDS, construcţia a două poduri din beton pe DC 132 si DC 127, construirea şcolii din satul Conţeşti prin programul de investiţii cu Banca Mondială, racordarea la gaz metan.